Termografi og Måleteknikk as

Startside
Utføre elektro

Elektriske anlegg.
 
Over hele verden, også i Norge, brukes termografering mest til kontroll av elektriske anlegg og selvsagt kontrollerer også vi elektriske anlegg.
Det er sunn fornuft og sørge for at ditt elektriske anlegg er i god forfatning og termografere det jevnlig. Termografering gir vesentlig større trygghet og sikkerhet for at anlegget fungerer som det skal og at det vil virke uten overraskende stopper.
Med termografering lager vi en tilstandsrapport som i ord og bilder forteller tilstanden til anlegget ditt, om det  finnes løse eller dårlige kontakter, om det er spesielt hardt belastede kurser etc.
 
Noen eksempler fra våre oppdrag.
Våre øyne ser bare tre sikringer. Varmekameraet "ser"  temperaturene på sikringene..

 

Den ene (lyse) sikringen på termografibildet har en temperatur på mer enn 95oC. Ledninger, tilkoplinger, sikringsholdere, bunnskruer og sikringer må ettersees. Skrusikringer (UZ-elementet) løsner ved varierende temperatur og belastning.
På bilde til venstre kan man se hvordan temperaturen i ledningene øker etter hvert som vi nærmer oss et tilkoplingspunkt. Dette er en varmgang i forbindelse med tilkopling til spotlightskinne. I dette tilfelle var det manglende endehylse på ledningen. Dette er en meget vanlig feil.
Med varmekamera kan man plukke ut de kontaktene som må ettersees. Den ene ledningen skiller seg kraftig ut og er betydelig varmere på bildet. Med varmekamera lokaliserer vi raskt varmgang som kan være forårsaket av feil. 
 

 

 

3-faset aluminiumsledning tilkoplet underkant av automatsikring. Denne automatsikringen er beregnet for kobberledninger. Det er varmgang i tilkoplingsklemme (L3-fase). Det er stor fare for hurtig forverring av feil. Slike feil kan oppstå i forbindelse med aluminiumsledninger når endeavslutninger ikke er korrekt utført.

______________________________________________________________________________________
Termografi og Måleteknikk as,
Oslo: Nygårdsveien 5, 1454 Fagerstrand, Tlf:66 91 69 49 - Mobil: 908 92 590 oslo@termografi.no
Bergen: Andreas Gjellesviksvei 13, 5260 Indre Arna. Tlf:55 53 16 80 - Mobil: 924 21 606  bergen@termografi.no